Kirjaudu

Joukkuevoimistelun yli 14-vuotiaiden SM-kilpailut ja kilpasarjojen mestaruuskilpailut

KISAINFO

Kisakanslia

Kisakanslia sijaitsee heti pääsisäänkäynnin edessä lasikopissa. Kunkin joukkueen/seuran tulee vahvistaa osallistuminen kilpailupaikalle saapuessaan sääntöjen määräämällä tavalla. Kisakansliasta joukkueet saavat kisapassit sekä tilaamansa ruokaliput. Kisapassi toimii osallistujien sisäänpääsylippuna.

Ajavaiset

Alkukilpailuissa tai finaaleissa ei ole esittelymarssia. Joukkueet saavat keskittyä omiin kilpailusuorituksiinsa.

Kilpailualue

Lämmittelyalue on pääkatsomosta katsoen kilpailualueen takana. Lämmittelyalueella on kaksi voimistelumattoa. Lämmittelyalueelle pääsee 6 joukkuetta ennen omaa suoritusta. Yksi joukkue on reunalla ja molemmilla matoilla saa olla kaksi joukkuetta kerrallaan ja yksi joukkue on keskittymässä ennen kilpailumatolle menoa. 

  1. Reunalla ollaan yhden joukkueen ajan
  2. Lämmittelymatto 1: 2 joukkuetta
  3. Lämmittelymatto 2: 2 joukkuetta
  4. Keskittyminen: 1 joukkue

Kilpailun aikana käytössä on hallin molemmissa päädyissä olevat screenit, jotka näkyvät myös lämmittelytilaan. Samoin kaikki kuulutukset kuuluvat lämmittelytilaan. Lämmittelytilassa on tarkoitus olla yhtä aikaa 2 joukkuetta/lämmittelymatto.

Kilpailualueelle tullaan pääkatsomosta katsoen oikeasta takanurkasta. Kilpailualueelta poistutaan kiss&cry nurkkaukseen, jossa joukkue katsoo seuraavan kilpailusuorituksen.

Palkintojenjako

Mahdollisimman pian finaalin viimeisen suorituksen jälkeen aloitetaan palkintojenjako. Mitalisteja ja kaikkia yli 16 v SM-sarjan joukkueita pyydetään tulemaan lämmittelytilaan ajoissa valmiiksi.

Sarjat palkitaan järjestyksessä:

1.       14-16 v kilpasarja

2.       16-20 v kilpasarja

3.       Yli 18 v kilpasarja

4.       14-16 v SM-sarja

5.       Yli 16 v SM-sarja (HUOM! Kaikki sarjan joukkueet osallistuvat palkintojenjakoon)

6.       Juniorien maajoukkue

7.       Naisten maajoukkue

Palkittavan sarjan mitalistit saapuvat kilpailualueelle lämmittelyalueelta järjestyksessä hopea-kulta-pronssi. Kun koko sarja on palkittu, siirtyvät joukkueet kilpailualueen takaosaan jonoiksi siten, että hopeamitalistit johdattavat joukkueet kaartaen taakse.

Yli 16 v SM-sarjan kaikki finaalin joukkueet osallistuvat palkintojenjakoon. Joukkueet saapuvat käänteisessä tulosjärjestyksessä, sijat 4-8 jonoiksi ja sijat 1-3 riveiksi. Kun koko sarja on palkittu, siirtyvät mitalijoukkueet jonoiksi sarjan joukkueiden 4-8 vierelle ja muiden mitalistien viereen. 

Lopuksi kaikki yli 16 v SM sarjalaiset ja muiden sarjojen mitalistit ovat jonoissa vierekkäin.

Sarjojen mitalistien palkitsemisen jälkeen julkistetaan Suomen maajoukkue juniorien mestaruuskilpailuihin ja naisten MM-kilpailuihin.

  1. ensin lavalle kutsutaan (riveiksi) juniorien maajoukkue karsintakilpailujen maajoukkuepistejärjestyksessä. Palkitsemisen jälkeen joukkueet pysyvät rivinä, mutta peruuttavat hieman taaksepäin.

  2. seuraavaksi lavalle kutsutaan naisten maajoukkue karsintakilpailujen maajoukkuepistejärjestyksessä sekä maajoukkuepaikan hallitsevana maailmanmestarina jo lunastanut Tampereen Voimistelijoiden Minetit

  3. lopuksi kaikista palkituista otetaan yhteiskuva